Side 1 af 1

RNS-510 problem

: 1. jun 2019, 13:56
af frustreretbruger46
Hej alle,

jeg er ved at gå amok på min RNS-510 (VW Passat 2012).

Navigationen virkede da jeg købte den, men da jeg ville updatere den for noget tid siden med en tvivlsom disk jeg havde købt på DBA virkede den ikke mere. Den viste stadig kort, men min position var helt til hest i forhold til hvor jeg befandt mig.

Så har jeg lige købt en original "Volkswagen Navigation CY" Europa West (V15), men der sker nada når jeg propper CD i.
Hvis jeg trykker Info/Ejet og setup ned genstarter den, men loader ikke cd og får ikke lov til at installere noget.

Hvad kan jeg gøre??
(Hardware: H61, Software: 3970)

Ville være dejligt med et kyndigt svar. På forhånd tak:)

Re: RNS-510 problem

: 1. jun 2019, 17:00
af Bopjensen
Nyt drev. Klassisk fejl

Re: RNS-510 problem

: 1. jun 2019, 18:45
af Watcher
Hvis ikke den gør noget med skiven, så har den vel allerede V15 inde og derfor skal den ikke gøre noget.

At navien er ude og skide kunne meget vel være defekt gps antenne.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: RNS-510 problem

: 1. jun 2019, 22:05
af frustreretbruger46
Ok, men når jeg starter navigationen frem bliver “startknappen” slet ikke highlighted! Og det virker ikke som om den kan navigere.jar prøvet at taste en adresse og den komme blot med “ingen Route guidance For denne destination “ eller noget lignende.

Re: RNS-510 problem

: 1. jun 2019, 22:09
af bretti
Hvor mange satellitter kan den finde? Ingen, så ny antenne jo.

Re: RNS-510 problem

: 1. jun 2019, 22:15
af HansH
Enig med bretti: tjek først om der er hul igennem til satellitterne.
Hold Setup nede i 10 sek, derefter Navigation --> GPS. I bunden af det billede fortæller den hvor mange den har fanget.

Hvis det ser fint ud, så ville min næste mistanke være at den pt ikke har kortdata på harddisken pga en opdatering kun blev halvt færdig.

Re: RNS-510 problem

: 1. jun 2019, 23:25
af frustreretbruger46
Altså måske det er mig der er en skovl......men jeg har altså ikke den menu...lige umiddelbart. Når jeg holder setup inde 10 sekunder kommer der kun “Fm,Am, version information” frem........... går jeg på navigation er der ikke noget der hedder Gps??? :shock:

Re: RNS-510 problem

: 1. jun 2019, 23:27
af BooTManD
Har nyeste map hvis det kan hjælpe fra nov17 og det virker fint i min egen

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 06:13
af knopfi
frustreretbruger46 skrev:Altså måske det er mig der er en skovl......men jeg har altså ikke den menu...lige umiddelbart. Når jeg holder setup inde 10 sekunder kommer der kun “Fm,Am, version information” frem........... går jeg på navigation er der ikke noget der hedder Gps??? :shock:
Tryk på Maps og maps igen. Så skulle der gerne kommet et lille vindue op. Hvor du kan se hvor mange satellitter den har fanget.

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 08:50
af HansH
Min første instruks passer heller ikke. Sorry.
Var lige ude og tjekke ... here goes:

* hold SETUP knappen i bund konstant
* du kommer med det samme ind i Setup menuen. Slip ikke SETUP knappen.
* efter ca 5 sek skifter den til Radio Service mode menuen. Slip ikke SETUP knappen.
* efter yderligere ca 5 sek skifter den til Testmode menuen. Nu kan du slippe SETUP knappen.

I Testmode menuen vælger du Navigation --> GPS. Derefter har du dette billede.

IMAG2336.jpg
IMAG2336.jpg (131.78 KiB) Vist 612 gange

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 08:52
af Watcher
HansH skrev:Min første instruks passer heller ikke. Sorry.
Var lige ude og tjekke ... here goes:

* hold SETUP knappen i bund konstant
* du kommer med det samme ind i Setup menuen. Slip ikke SETUP knappen.
* efter ca 5 sek skifter den til Radio Service mode menuen. Slip ikke SETUP knappen.
* efter yderligere ca 5 sek skifter den til Testmode menuen. Nu kan du slippe SETUP knappen.

I Testmode menuen vælger du Navigation --> GPS. Derefter har du dette billede.

IMAG2336.jpg

Det virker kun hvis der åbnet for engineering mode med vcds eller custom fw


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 09:03
af HansH
Watcher skrev:
2. jun 2019, 08:52
Det virker kun hvis der åbnet for engineering mode med vcds eller custom fw
Ja det har du egentlig nok ret i ...... :!:

René - du må være den ukronede konge af hidden, secret service menus ! :)
Kan du opskriften hvis engineering mode ikke er aktiveret ?

Snap1.jpg
Snap1.jpg (88.3 KiB) Vist 608 gange

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 09:26
af Watcher
Ja han ska bar trykke map 2x så der åbner det nye vindue som tidligere nævnt, derefter vælge gps viewer så køre det:)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 11:20
af Watcher
Nej.

Men der kan du så se der heller ikke er noget kort installeret på enheden.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 13:15
af frustreretbruger46
2D8B1E20-AAD1-423B-913D-BD38EA014368.jpeg
2D8B1E20-AAD1-423B-913D-BD38EA014368.jpeg (234.81 KiB) Vist 575 gange
Er det det her billede????

RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 13:20
af bretti
Jeps. Takker. Ingen satellitter -> ny antenne. Det skal du starte med. Hvilken bil er det egentlig?
Og køb en ny original. Fandt også en brugt til billige penge, den gik dog også ned få uger efter.

Edit: kan se Passat 3C. Er det stc Car? Så tager det kun 15 min at skifte. Sedan ved jeg ikke hvor besværligt det er at skifte.

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 13:22
af HansH
Yes.
Den har fat i 0 satellitter, og så kan den self ikke positionere din bil.

Ved ik om du har taget billedet lige efter du har sat tænding på, og så hurtigt som opstart tillod dig at komme ind i det billede ?
Den plejer lige at skulle have et øjeblik eller to til at finde sine egne ben.
Men hvis du får dette billede efter at par minutter med tænding på, og du i øvrigt ikke holder inde i en garage lavet af bly, så tyder det på en defekt GPS antenne.

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 13:23
af HansH
bretti skrev:
2. jun 2019, 13:20
Hvilken bil er det egentlig?
frustreretbruger46 skrev:
1. jun 2019, 13:56
jeg er ved at gå amok på min RNS-510 (VW Passat 2012).
;)

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 13:26
af frustreretbruger46
Jeg prøver lige igen efter nogle minutter med tænding på;)
Passat stc,car fra 2012

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 13:36
af frustreretbruger46
Samme resultat. Det forklarer seføli den skæve position, så ny antenne. Hvor sidder den?
Og dernæst, hvorledes får jeg den til at læse skiven.

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 14:02
af Watcher
Hvis den er fabriksmonteret på taget.

Prøv et nyt kort og en renseskive. Worst case nyt drev eller hdd


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 14:04
af HansH
frustreretbruger46 skrev:
2. jun 2019, 13:36
Samme resultat. Det forklarer seføli den skæve position, så ny antenne. Hvor sidder den?
Og dernæst, hvorledes får jeg den til at læse skiven.
Hvis den er født med RNS510 ab fabrik, så er det hajfinnen på taget der bruges til GPS.
Hvis RNS510 er eftermonteret, så er der en god chance for at GPS antennen er placeret oppe under instrumentbrættet bag enheden.
Uanset hvad så ville jeg bare købe en af den type der sættes op under instrumentbrættet. De fungerer fint og meget lettere at montere.

Mht. at læse skiven, så ville nogen måske foreslå at forsøge med en renseskive først. Jeg synes ikke ret ofte at det hjælper.
Der skal nok et nyt drev til af denne type (DVD-M5):
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... 5&_sacat=0

Re: RNS-510 problem

: 2. jun 2019, 23:54
af Kim Skovdal
Hvis det er den lille firkantede type til montering under instrumentbrættet, har jeg en til at ligge i rode skuffen. Den virkede da den blev afmonteret.

Hvis du kommer forbi Skjern er det din for en pose matadormix til hver af mine to unger... :D

Re: RNS-510 problem

: 12. jun 2019, 05:31
af bretti
Noget nyt i sagen egentlig?

Re: RNS-510 problem

: 12. jun 2019, 17:25
af frustreretbruger46
Hej igen . Beklager sen svar,

Altså pludselig igår så var der 8 satellitter og det har virket nogenlunde. I mellemtiden har jeg bestilt ny gps til montering under instrumentbrættet og jeg har lige pillet skidtet fra hinanden.

Hvor filen skal man placere enheden henne. Den er magnetisk men ikke umiddelbart noget magnetisk den kan sidde på bagved, og det duer vel ikke blot at dumpe den ind bagved??

Med hensyn til HDD......så er der tilsyneladende stadig ikke noget på den, men nu kan den da bruge kortet i dvd....selvom det ikke er optimalt.

Hvis nogen ser det i aften må i gerne kommentere så jeg kan få samlet igen....griner. På forhånd tak

Re: RNS-510 problem

: 20. jun 2019, 16:19
af gizmodk
Kan godt se, at jeg er lidt sent på den, men kan du ikke "fiksere" den med noget andet end magneten og så se, om den fungerer inden du sætter det hele fast igen?

Mht dit drev, så siger du, at du kan køre med kortet direkte fra DVD? Så er DVD-drevet da i hvert fald ikke helt dødt..
Nu kan jeg ikke huske på stående fod, hvor man tjekker den kortversion der er på HDD, men det var nok smart nok lige at få tjekket. Jeg er rimeligt overbevist om, at så snart man sætter en kort-DVD i, så spørger den, om den skal køre fra DVD'en eller installere på HDD - jeg skal ikke kunne sige, om den ignorerer installations-muligheden, hvis den kan se, at kortet allerede ER installeret på HDD